Matematik

Ligning

03. november 2008 af CJN (Slettet)

Hvordan besvarer man sådan en opgave?

Løs ligningen: x2 - x - 6 = 0

Jeg kan se at x = 3, men er der ingen udregning? Jeg tænker på hvis nu den ikke var så lige til?

Og hvad svarer man her? Bare: x = 3 eller?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2008 af Isomorphician

Brug:

x = (-b ± √d)/2a


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. november 2008 af Isomorphician

Hvor a, b og c er konstanterne i:

y = ax2 + bx + c

og

d = b2 - 4*a*c


Svar #3
03. november 2008 af CJN (Slettet)

Jeg får d = -15?

d<0 = ingen løsning?


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. november 2008 af Isomorphician

d = (-1)2 - 4*(1)*(-6)

d = 1 - (-24)

d = 25


Svar #5
03. november 2008 af CJN (Slettet)

Ok ja :-s Men så får jeg 2 løsninger 3 og 2? Kan det nu passe?


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. november 2008 af Isomorphician

-2...


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.