Matematik

Hjælp til opgave

05. november 2008 af Guf123 (Slettet)

Hej

Jeg søger hjælp til følgende opgave:

Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c, når andengradsligningen

ax^2 + 2x + c = 0, a # 0, har netop en løsning.

Håber der er nogen, som kan hjælpe mig. Jeg er nemlig fuldstændig i tvivl, om hvor jeg skal begynde.

;-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2008 af admo_4life (Slettet)

du ved at determinanten d = b^2-4*a*c

her er b =2

4-4*a*c

når der kun er én løsning så er d=0

så a og c er enten lig med hinanden... dvs. at enten er de begge 1 eller -1


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. november 2008 af mathon

d = 22- 4ac = 0

4 - 4ac = 0

1-ac = 0

a*c = 1


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.