Matematik

Funktion og nulpunkt

05. november 2008 af CJN (Slettet)

Vis, at f har netop et nulpunkt:

f(x) = (x-1) * (x2 - 4x + 6)

Hvordan gør jeg det? Og hvordan regner jeg diskriminanten ud her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af Isomorphician

Hint: Nulreglen


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2008 af admo_4life (Slettet)

du har en førstegradspolynomium og et andetgradspolynomium...

du finder diskriminanten af andetgradspolynomiet: d= b^2 - 4*a*c

du skulle gerne finde at d = -8 dvs. at det har ingen løsninger...

men førstegradspolynomiet har ét nulpunkt = 1

og dermed har du vist at funktionen f(x) har ét nulpunkt


Svar #3
05. november 2008 af CJN (Slettet)

Jeg kan vel ik bruge nul reglen ved andengradspolynomiet så?


Skriv et svar til: Funktion og nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.