Matematik

Ligninger

05. november 2008 af Stella Lilja (Slettet)

jeg ved ikke hvordan jeg skal løse ligningen: 9-x / 4 = 8x/3 + 11



Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af Isomorphician

Gang igennem med 12.


Svar #2
05. november 2008 af Stella Lilja (Slettet)

(12) * 9 - x / 4 = (12) * 8x / 3 + 11 =

108 - 12x / 48 = 96x / 36 + 132

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2008 af Isomorphician

Jeg går ud fra der står:

(9 - x)/4 = ((8x)/3) + 11

3(9 - x) = 4(8x) + 132

27 - 3x = 32x + 132

...


Svar #4
05. november 2008 af Stella Lilja (Slettet)

# 3 Hvorfor står der 132, burde der ikke bare stå 33 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2008 af Isomorphician

Det er fordi jeg ganger brøken 8x/3 med 12.

Husk på at man ganger et tal med en brøk ved at gange op i tælleren.

Altså:

12 * (8x/3) = (12(8x))/3 = 4(8x) = 32x


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.