Matematik

Hjælp til isolering af y og brøkregning

07. november 2008 af reol33 (Slettet)

 Hej

Jeg har en ligning som lyder:

1=2x^2+4xy og når jeg isolere y får jeg:
 

(1-2x^2)/4x=y er det rigtigt?

hvis vi så antager at det er rigtigt indsætter jeg det i formlen x*y*x og når det ganges ud skal det blive, 1/4x - 1/2x^3, er dette så rigtigt regnet ud:
 

x*((1-2x^2)/4x)*x =

x^2*( (1-2x^2)/4x)) =

((1-2x^3)/4x)  =

1/4x- 2/4x^3


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2008 af mathon

1 = 2x2+ 4xy

1 - 2x2 = 4xy

y = (1-2x2)/(4x)

x*y*x = y*x2 = (1-2x2)/(4x)*x2 = x*(1-2x2)/4 = (x-2x3)/4 = (1/4)*(x-2x3) = (1/4)x - (1/2)x3


Svar #2
07. november 2008 af reol33 (Slettet)

 x*(1-2x2)/4 = (x-2x3)/4 = (1/4)*(x-2x3) 

Kunne du være venlig at forklare hvad du gør her?


Svar #3
07. november 2008 af reol33 (Slettet)

 rettelse:

x*(1-2x2)/4 = (x-2x3)/4 = (1/4)*(x-2x3)


Skriv et svar til: Hjælp til isolering af y og brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.