Matematik

"f mærke x"

07. november 2008 af Kaja1234 (Slettet)

Er der nogle der udførligt kan forklare hvad det er man gør og hvorfor ??

Jeg får det hele tiden til at give noget andet end det det skal ..

f(x) = 2x^3 - x^2 + 3x + 4

f ` (x) = 6x^3 - 2x + 3

Bl.a. hvorfor det er 6x^3 og ikke 6x^2 ... ....

Formlerne jeg har er, men jeg forstår dem ikke:

f(x) = x ^n

f ` (x) = n * x ^n - 1
 


f(x) = k * nx

f ` (x) = n * k * x ^n - 1
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2008 af juventuz (Slettet)

f´(x)=6x2-2x+3

Du bruger bare din første skrevne formel... så DU havde ret. Hvem har sagt, at det giver 6x3?


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. november 2008 af mathon

f(x) =k*xn

f '(x) = k*n*xn-1
.....................................................................

f(x) = 2x3 - x2 + 3x1 + 4

f '(x) = 2*3*x3-1 - 2*x2-1 + 3*1*x1-1 + 0

f '(x) = 6x2 - 2x1 + 3x0

f '(x) = 6x2 - 2x + 3*1

f '(x) = 6x2 - 2x + 3


Svar #3
07. november 2008 af Kaja1234 (Slettet)

what er det rigtig .. så bliver du lige nødt til at tjekke de to andre:

f(x) = x2 - 3x - 1

f `(x) = 2x - 3
 

f(x) = -2x2 + 0,5x + 3

f ` (x) = -4x + 0,5
 


Svar #4
07. november 2008 af Kaja1234 (Slettet)

# 2 hvorfor skriver du + 0 i led to ?

... og 3 * 1 i led fire ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2008 af juventuz (Slettet)

#3 Det er rigtigt nok :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2008 af juventuz (Slettet)

#4

4 differentieret giver 0, derfor +0

x0 er 1, hvorfor der ganges med 1


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2008 af mathon

(k) ' = 0        når k er en k(onstant)

x0 = 1
.....................................................
f(x) = x2 - 3x - 1

f `(x) = 2x - 3

f(x) = -2x2 + 0,5x + 3

f ` (x) = -4x + 0,5

...der er vist ved at være BINGO!!!  :-)


Svar #8
08. november 2008 af Kaja1234 (Slettet)

Hvorfor giver det + 0,5 i følgende stykke:

f(x) = -2x^2 + 0,5x + 3

f ` (x) = -4x + 0,5


Svar #9
08. november 2008 af Kaja1234 (Slettet)

Kan #6 evt. forklares på en anden måde ?


Svar #10
08. november 2008 af Kaja1234 (Slettet)

Nu har jeg prøvet igen ..

1/2x ^4 - x ^3 + 2x = 2x - 3x ^2 + 1

Sikkert heller ikke rigtigt, vel ??


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. december 2009 af sru (Slettet)

f (x) =1/2x ^4 - x ^3 + 2x

f' (x) =4*1/2x^(4-1)-3x^(3-1)+1*2x^(1-1)

f' (x) =2x^(3) - 3x^(2)+2


Skriv et svar til: "f mærke x"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.