Fysik

Vands densitet

08. november 2008 af Svensi (Slettet)

Jeg har haft et forsøg hvor vi lavede en masse målinger af vand og saltvand.

Skal lige høre, når man udregner vands densitet (densitet=masse g/volume ml) bliver enheden så ikke fx, 1 g/ml ?

Og kan det passe at for almindelig vand ligger densitet på 1 g/ml og for saltvand ligger den på 1,05 g/ml?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2008 af juventuz (Slettet)

enheden kn godt blive i g/mL.

saltvands densitet er ikke ens overalt. Det afhænger af saltindholdet. Ellers har i forhåbentlig fået opgivet den rigtige (tabelværdien) ellers kan jeg oplyse, at det står på internettet. Søg og du skal finde :-)


Svar #2
08. november 2008 af Svensi (Slettet)

Tusind tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2008 af Leja (Slettet)

Den generelle enhed er m/V. altså masse over volumen. Kaldes og massefylde, det kan du huske det på!


Svar #4
08. november 2008 af Svensi (Slettet)

Okay :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2018 af BimmerGefion (Slettet)

Når du laver beregninger i fysik, skal du også beregne enhederne. Fx:

\rho = \frac{10g}{5ml}=\frac{10}{5}\frac{g}{ml}=2 \frac{g}{ml}

Man kan også sagtens ændre enheder. Læs nedenstående artikel, for at vide hvordan du gør [I tilfælde af du ikke gjorde]:

https://brownmath.com/bsci/convert.htm


Skriv et svar til: Vands densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.