Matematik

løs ligning

08. november 2008 af kloge-aage (Slettet)

er der nogle søde mennesker der kan hjælpe mig med følgende ?

( x −3)( x + 2 )−2( x − 6 )= (x + 1)^2

(x / 3) - ( 1/4 )= (x/5) -(1/6)

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2008 af mathon

1)  gang parenteserne

2)  (x+1)2 = x2 + 2x +1


Svar #2
08. november 2008 af kloge-aage (Slettet)

Tak for hjælpen men kan du ikke lige skrive mellemregningerne så jeg forstår det bedre


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2008 af mathon

(x −3)(x + 2) − 2(x − 6) = (x + 1)2

(x2 + 2x - 3x - 6) - (2x - 12) = x2 + 2x + 1

x2 + 2x - 3x - 6 - 2x + 12 = x2 + 2x + 1

-5x + 6 = 1

-5x = -5

x = 1


Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.