Matematik

f ' (12)

09. november 2008 af nathaliee (Slettet)

hej

jeg har en opgave, hvor jeg er meget i tvivl om det sidste spørgsmål.

opgaven lyder:

en vinter afbrydes varmen i et hus. i en periode, hvor udetemperaturen er konstant måler man, hvordan temperaturen falder i huset. målingerne viser, at temperaturen målt i C i huset t timer efter varmeafbrydelsen med god tilnærmelse kan beskrives ved funktionen

f(t)= 5,0 + 15, 1 * e^ -0,046*t

C) bestem differentialkvotienten f ' (12) og gør rede for hvad dette tal fortæller om temperaturen i huset.

jeg er lidt i tvivl: skal man sige at f ' (12) = 5,0+15,1*K*e^kx????, da man jo skal differentiere? eller gør jeg det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af -Lisa (Slettet)

differentiere f(t) og indsæt så 12 på t's plads i f ' (t)

husk at differentialkvotienten har noget med væksthastighed at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2008 af mathon

f '(t) = 0 + 15,1*e-0,046t*(-0,046) = -0,6946*e-0,046t


Svar #3
09. november 2008 af nathaliee (Slettet)

Mange tak...kan det være rigtigt at jeg så får f'(12) =  5,0 + 15,1 * -0,046 * e^-0,046 * 12 og så får jeg f '(12)= 4,6005?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2008 af mathon

f '(12) = -0,6946*e-0,046*12 = -0,399949


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2009 af Brozze (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig med opgave b i netop denne opgave:

Jeg skal finde ud af hvor lang tid der går før temperaturen kommer under 10 grader.

f(t)= 5,0+15,1*e^-0,046

nogen der kan komme med lidt fifs?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2009 af RoundersDK (Slettet)

prøv at se om dette her kan bruges. jeg har ikke lavet redegørelsen. den må du selv finde ud af

Vedhæftet fil:2017.docx

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2009 af RoundersDK (Slettet)

Bestem differentialkvotienten f´12 og gør rede for, hvad dette tal fortæller om temperaturen i huset.


Indtaster regneforskriften f(t)= 5,0+15,1*e^-0,046 i formeleditoren Y1 på TI-89


♦→F3→♦→F2→xmin:-10,xmax:30,ymin:0,ymax:30→♦→F3→F5→A:tangent→12
 

Differentialkvotienten f´12= -0,399949
 


Skriv et svar til: f ' (12)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.