Matematik

Variable? Nulreglen..

09. november 2008 af mellemulle (Slettet)

Hejsa :)

Jeg sidder lige og grubler over en (for mig) svær opgave.

Formuleringen lyder sådan her:
"Find ud af hvad der gælder om de variable ud fra hver af ligningerne"

Et eksempel på en ligning:
x * (z^2 + 6) - 5z^2 = 30

Opgaven står under kapitlet om nulreglen.

Er der nogen derude, som ved, hvordan jeg skal gribe den an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af Arctan (Slettet)

x(z2 + 6) - 5z2 - 30 = 0

⇔ (x - 5)(z2 + 6) = 0


Svar #2
09. november 2008 af mellemulle (Slettet)

Det ser ganske fint ud, men fortæller det mig noget om, hvad de variable siger om ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Ja. Den kan kun være opfyldt, hvis x=5 eller z2+6=0


Svar #4
09. november 2008 af mellemulle (Slettet)

Hvad så med en opgave som den her:
a^3 = b * a^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

for a≠0 kan du jo bare dividere igennem med a2 og får a=b ... og med a=0 kan b være hvad som helst ^_^


Skriv et svar til: Variable? Nulreglen..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.