Matematik

2 tangenter til differentialligning! hvordan?

09. november 2008 af bobbybabz (Slettet)

jeg skal finde 2 tangenter til funktionen (x) = x3-7x + 1
der er parrallel med ligning y = 5x + 9

jeg ved godt hvordan man finder en tangent men hvordan finder jeg 2?

ps det er uden hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af Isomorphician

f'(x) = 5


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2008 af peter lind

Hældningen af tangenterne skal være 5, så du skal løse ligningen f'(x)=5. Det giver dig de punkter hvor tangenterne er parallel med linien.


Svar #3
09. november 2008 af bobbybabz (Slettet)

Jo det ved jeg godt men hvordan finder jeg 2 forskellige konstanter (b) ?
har lavet det samme bare hvor jeg kun skulle finde EN tangent!


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. november 2008 af peter lind

Du får 2 løsninger til ligningen og dermed også 2 tangenter.


Svar #5
09. november 2008 af bobbybabz (Slettet)

orh j for pokker det gør jeg da også!
tak for de hurtige svar


Skriv et svar til: 2 tangenter til differentialligning! hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.