Matematik

spørgsmål

10. november 2008 af loben (Slettet)

findes der en cirkel hvor arealet øges med 2 når radius øges med 2

og findes der en cirkel hvor arealet øges med c når radius øges med c(antag at c > 0)

(gerne forklaring til)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2008 af peter lind

Arealet af en cirkelskive, Så spørgsmålet går ud på om ligningen  pi(r+c)^2 = pi*r^2+c. Dette er en andengradsligning i c, så du skal simpelthen se for hvilken værdier af r determinanten ikke er negativ.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2008 af mathon

ja

hvis c = (1/π) - 2r


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2008 af mathon

...eller

udtrykt
den cirkel
hvor

r = (1/2π) - (c/2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2008 af mathon

kan måske misforstås
hvorfor

r = (1/(2π)) - (c/2)


Skriv et svar til: spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.