Fysik

hjælp til en opgave!

10. november 2008 af marlene1 (Slettet)

Hej sidder lige med en fysikopgave, som jeg ikke helt ved hvordan skal løses :s

opgaven lyder:
To cyklister A og B starter i afstanden 30 km fra hinanden med retning mod hinanden. A kører med farten 15 km/h, og B kører med farten 20 km/h.

a) til hvilket tidspunt mødes de?
b) Hvor langt kører A, før de mødes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2008 af Jerslev

#0: Benyt ligningerne for bevægelse med konstant acceleration. :) I dette tilfælde med en acceleration = 0.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
10. november 2008 af marlene1 (Slettet)

hvilken formel er det jeg skal benytte?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2008 af Jerslev

#2: Hvilke har du overvejet at bruge?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
10. november 2008 af marlene1 (Slettet)

er det den der hedder:  v(t) = a0 * t +v0


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2008 af Jerslev

#4: Hvorfor har du overvejet at bruge den?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #6
10. november 2008 af marlene1 (Slettet)

Jamen forstår ikke helt hvad det er for en jeg skal bruge, for er det ikke formlen bevægelse med konstant hastighed?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2008 af Leja (Slettet)

Ja. Det er rigtigt nok.

Du har en med 15 km/h og en med 20 km/h. Du sætter a0 til 0, og så har du s(t)=v*t. Du løser nu to ligninger med to ubekendte.

(20 km/h*t) +(15km/h*t)=30 km

t(35 km/h)=30 km

t=30 km/35 km/h = 0,86 h.

Vi kan tjekke efter ved at indsætte t i de to formler.

20 km/h: 20 km/h*0,86 h = 17,4 km

15 km/h: 15 km/h*0,86 h = 12,86 km

De er lige 30. Altså er de løst!


Svar #8
10. november 2008 af marlene1 (Slettet)

Det ser mere overskueligt ud (:

Altså:
a) til hvilket tidspunt mødes de?
er det så de 0,86 h.

Skal det samme gøres for B også?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. november 2008 af Leja (Slettet)

Nej. Kig efter! Det jeg har gjort nederst for at tjekke er besvarelsen på B.

Og ja tiden er 0,86 timer!


Svar #10
10. november 2008 af marlene1 (Slettet)

Ja okay, er med nu (:
taak.


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. november 2008 af Leja (Slettet)

Anytime : )


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. november 2008 af Jerslev

#7: Summen giver ikke 30...

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: hjælp til en opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.