Matematik

HJÆLP TIL EN UDREGNING!!

10. november 2008 af Gliop (Slettet)

For forsøgspersonen gælder, at alkoholpromillen er givet ved:

Alkoholpromille =                   50 - 3,6 * (t = tid) / 0,55 * kropsvægten

Forsøgspersonen vejer 65 kg.

Hvor lang tid går der efter forsøgspersonen indtagelse af de 50 g alkohol, inden alkoholpromillen er nede på 0,5 ?

Jeg vil gerne have hjælp til denne opgave..?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2008 af juventuz (Slettet)

løs

(50-3.6*t)/(0.55*65)=0.5

mht t


Svar #2
10. november 2008 af Gliop (Slettet)

Men jeg ved ikke, hvordan jeg skal løse den opgave, da jeg ikke ved, hvor lang tid går der efter forsøgspersonens indtagelse af de 50 g alkohol..

Vil du ikke være venlig at uddybe mellemregningen..? :)


Svar #3
10. november 2008 af Gliop (Slettet)

HJÆLP MIG, VENNER!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2008 af juventuz (Slettet)

du skal jo bare isolere t i den ligning jeg opstillede til dig. t=tiden, hvorfor du så får et resultat, der angiver, hvor lang tid går der efter forsøgspersonens indtagelse af de 50 g alkohol.

Der var sgu ingen mellemregning. Kun indsættelse af de givne oplysn inger fra din opgavetekst.


Svar #5
10. november 2008 af Gliop (Slettet)

Ok, hvordan isolerer du så t? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2008 af juventuz (Slettet)

Prøv selv først


Svar #7
10. november 2008 af Gliop (Slettet)

Jeg har prøvet det mange gange, men jeg kan ikke få det til at passe.. :(


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2008 af juventuz (Slettet)

Prøv at skrive det, du har kommet frem til, herind


Svar #9
10. november 2008 af Gliop (Slettet)

50 - 3,6 / 0,55 * 65 * 0,5 = 0,5

Men resultatet passer ikke ind.. :(


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. november 2008 af juventuz (Slettet)

Hvor er t blevet af i den udregning? Har du aldrig lært, at isolere en ubekendt? Hvis ikke, kan du ikke løse denne opgave. Spørg din lærer til råds, hvis du har svært ved det. Det gjælper ikke dig, hvis jeg skriver alle udregningerne herind.

Men... start ved:

(50-3.6*t)/(0.55*65)=0.5

0.5*(0.55*65)=50-3.6t

fortsat selv og end ud med et udtryk, der giver, t=...
 


Skriv et svar til: HJÆLP TIL EN UDREGNING!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.