Matematik

Monotoniforhold - opgave

11. november 2008 af surfact1 (Slettet)

Hej

En familie af funktioner er givet ved

fc(x)=x3-3x2-9x+c

Bestem f'c(x)

3x^2 -6x-9

Bestem monotoniintervallerne for fc , og bestem for hvert af de lokale ekstremumssteder funktionsværdien udtrykt ved c.

Jeg har bestemt monotoniintervallerne til at være

fc(x) er stigende i intervallerne

]-∞,-1]u[3,∞[

fc(x) er faldende i intervallet

[-1,3]

Men så ved jeg ikke, hvordan jeg skal løse den sidste del af opgaven

Derefter skal jeg bestemme de værdier af c, for hvilke ligningen fc(x)=0 har en løsning i intervallet [-1,3]

Den ved jeg heller ikke helt, hvordan jeg skal løse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2008 af o1-studie (Slettet)

Sæt funktionen lig med 0 og se hvilke resultater du får. hvis du får resultater der ligger udenfor intervallet fra -1,3, så skal du se bort fra dem. Det kan jo være, at du får et resultat, der lyder på -2, men det skal du jo se bort fra, eftersom det ikke er en løsning i intervallet [-1,3]


Svar #2
11. november 2008 af surfact1 (Slettet)

Det var ikke helt det jeg tænkte på - det var mere om hvordan jeg skal sætte funktionen lig med 0 - der er jo to ubekendte værdier x og c.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2008 af mathon

fc(-1) = (-1)3 - 3(-1)2 - 9*(-1) + c = -1 - 3 + 9 + c = c + 5

fc(3) = (3)3 - 3(3)2 - 9*3 + c = 27 - 27 -27 + c = c - 27


Svar #4
11. november 2008 af surfact1 (Slettet)

Men hvad betyder resultatet?


Svar #5
11. november 2008 af surfact1 (Slettet)

Og hvad med den sidste opgave?

(Derefter skal jeg bestemme de værdier af c, for hvilke ligningen fc(x)=0 har en løsning i intervallet [-1,3])


Skriv et svar til: Monotoniforhold - opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.