Fysik

Opgave om elevator

11. november 2008 af mrozenkilde2 (Slettet)

Hey alle sammen

Jeg er gået ldit kold i en fysikopgave omkring en elevator den lyder således:

------------------------

En Elevatormotor kan løfte elevatorstolen 25m op på 9 sekunder.

Elevatorstolen vejer 4500kg

Beregn hvor stor en effekt motoren yder.

------------------------ 

Er der nogle der kan hjælpe? jeg vil være rigtigt glad.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2008 af Lurch (Slettet)

Tænk på at effekt er energi per tid.

P=E/t

Du ved at tiden er 9 sekunder, så du skal bare finde ud af hvor meget energi der skal tilføres til elevatoren


Svar #2
11. november 2008 af mrozenkilde2 (Slettet)

 okay... og hvordan fikser jeg li den?

P=effekt og E=? og T=t ikk


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2008 af Lurch (Slettet)

P er effekten hvormed energien E omsættes i over tidsintervallet  t.

Tænk på kinetisk og potentiel energi


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2008 af Miquel (Slettet)

Udregn først farten (v) i meter pr. sekund (25m/9s)

Udregn herefter tyngdekraftpåvirkningen med formlem Ft=m·g, altså 4500kg·9,82m/s2 (tyngdeaccelerationen).

Nu kan du udregne effekten med formlen P = F · v, og du får svaret i watt.

Forstår du? :-)


Svar #5
11. november 2008 af mrozenkilde2 (Slettet)

 ja tak ;) tror jeg har fanget den nu:) tak begge 2;)


Skriv et svar til: Opgave om elevator

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.