Kemi

fuldstændig forbrænding

11. november 2008 af Amaana (Slettet)

Hej!

Vil i hjælpe mig med:

fuldstændig forbrænding af butan og ethanol.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2008 af neze (Slettet)

er det et reaktions skema du skal lave eller?


Svar #2
11. november 2008 af Amaana (Slettet)

ja, det er afstem reaktionsligning

hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2008 af mathon

2C4H10   +   13O2   →   8CO2   +   10H2O

C2H5OH   +   3O2   →   2CO2   +   3H2O


Svar #4
11. november 2008 af Amaana (Slettet)

mange tak

lille spsml.

Hvordan kan du vide i forvejen at O = 13O og C4H10 har 2  = 2 C4H10

HVORDAN VED DU DET? FORKLAR LIDT PLEASE


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2008 af mathon

C4H10   +   O2    →   CO2    +   H2O
de 4 C kan kun afstemmes med 4CO2

C4H10   +   O2    →    4CO2   +    H2O
de 10 H kan kun afstemmes med 5 H2O

C4H10    +    O2   →    4CO2   +    5H2O

på høre side er der nu 4*2 + 5 = 13 oxygen, hvilket der også skal være på venstre side,
men
her skal de afstemmes i "pakker á 2", hvilket ikke passer med et ulige antal
derfor
fordobles alle mængder (koefficienter

2C4H10    +    O2    →   8CO2   +  10H2
så det nu bliver 8*2 + 10 = 26 oxygen, der skal afstemmes = 13O2

konklusion:
2C4H10   +    13O2    →    8CO2   +   10H2O


 


Svar #6
11. november 2008 af Amaana (Slettet)

:-) mange tak mathon. Jeg har forstået godt din forklaring.


Skriv et svar til: fuldstændig forbrænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.