Matematik

forkort

11. november 2008 af 0fficepark (Slettet)

Når man forkert:  (-(9y2-4x2))/(2x-3y) giver det så -2x+3y?


Svar #1
11. november 2008 af 0fficepark (Slettet)

forkorter*


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

-(9y2-4x2)=(4x2-9y2)=(2x-3y)(2x+3y) ... som divideret med (2x-3y) er 2x+3y


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2008 af dnadan (Slettet)

(-(9y^2-4x^2))/(2x-3y) =-(3y+2x)(3y-2x)/(-(3y-2x))=3y+2x

Du har angiveligt lavet en fortegnsfejl et sted.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2008 af lielie (Slettet)

næsten

altså da du fjerner ( ) så får du

4x^2 - 9y^2 / 2x - 3y

og minus / minus giver pluds (for der står pluds foran -9y^2 og -3y

og svaret er

2x + 3y


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2008 af lielie (Slettet)

jeg mener der står minus foran ...sorry min fejl :)


Skriv et svar til: forkort

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.