Matematik

Logartime ligning

12. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Hvordan løser jeg denne ligning?

3/8 * (7/5)^x  =  3  *  (7/10)^x


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2008 af lepetitdanois (Slettet)

prøv at brug logaritme regnereglen:

log (a)x = x * log(a)


Svar #2
12. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Okay... ja, der er jo en del regler... Så kan det være noget med..

3/8 * (7/5)^x = 3 * (7/10)^x => xlog(7/5) * 3/8 = xlog(7/5) * 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

du skal også bruge at log(ab)=log(a)+log(b) ... så log(bax)=log(b)+xlog(a) ... try again :-)


Svar #4
12. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Okay så..

3/8 * (7/5)^x = 3 * (7/10)^x =>  log (3/8) + log (7/5^x) = log 3 + log (7/10^x) => Men kan da ikke bruge log(ba^x) her... det er jo brøker?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

jo man kan ... 3/8 * (7/5)^x = 3 * (7/10)^x => log(3/8)+xlog(7/5)=log(3)+xlog(7/10) => ... regn selv videre ..


Svar #6
12. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

ååårh.. ja, så siger man:

=> log(3/8)+xlog(7/5)=log(3)+xlog(7/10) => log(3/8)+xlog(14/10)=log(24/8)+xlog(7/10) => xlog(14/10)=log(21/8)+xlog(7/10) =>log(...)log(21/8) Ikke sådan vel?


Skriv et svar til: Logartime ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.