Matematik

Definitionsmængde beregning ?

13. november 2008 af marillos_lkd (Slettet)

eyy fokes.

Hjææælp mig. !
Opgave lyder
a) Tegn grafen f(x) = x + ( (0.001)/(2 - 3*x) ) i vinduet [-10; 5] x [-5; 5].

Bestem difinitionsmængden ?

Og så har jeg fået at vide at man skal tage nævneren 2-3x og løse den som en ligning, der sættes lig nul. 2-3x=0 så x= 2/3.

Kan ikke forklare hvorfor man kun ska tage nævneren og regne på den? så vil blive rigtig glad hvis nogen gad at forklare mig det på en pædagoisk måde ;)
På forhånd tark.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2008 af Isomorphician

Fordi du ikke kan dividere med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2008 af Miquel (Slettet)

^^ jep, definitionsmængden angiver de værdier, x kan antage. Og siden der ikke må divideres med 0 er Dm (f) = R \ {2/3}, altså alle tal bortset fra 2/3.


Skriv et svar til: Definitionsmængde beregning ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.