Matematik

Hjælp søges til noget matematik.. :(

13. november 2008 af evj91 (Slettet)


Hej,

Ja jeg ved det, det er en hel opgave aflevering..
.
Det er en stor opgave for mig, da matematik er sort snak for mig, så kan nogle komme med lidt hjælp?
jeg beder ikke om udregninger eller resultater, men forklaringer på hvordan det regnes.. :/


hjælp tak.. :)

vh. Elisabeth


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2008 af juventuz (Slettet)

Forsøgte du at vedhæfte en fil?


Brugbart svar (11)

Svar #2
13. november 2008 af Danielras (Slettet)

Ja, det regnes sådan her:


Svar #3
13. november 2008 af evj91 (Slettet)

glemte vist at vedhæfte.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2008 af Danielras (Slettet)

Skal du ikke have hjælp alligevel, eller var #2 fyldestgørende?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#4 ... dit svar i #2 var genialt ... kort, præcist og lige på ;-)


Svar #6
14. november 2008 af evj91 (Slettet)

jo, men den ville ikke vedhæfte min fil, og derfor kan I jo ikke se den, og derfor ikke hjælpe.

drop de latterlige kommentarer , tak!


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Rolig Elisabeth ... vi pjatter bare. Prøv at uppe din opgave igen ... vi skal nok hjælpe eller give hints hvis vi kan ^___^


Svar #8
16. november 2008 af evj91 (Slettet)


Opgave 2

Givet funktionen f(x) = -5x^2 - 5x + 2

a. Beregn skæringspunkter med x-aksen ved brug af diskriminantmetoden.
b. Brug differentialregning til at udlede denne funktions toppunkt.
 

Opgave 3

Givet funktionen
f(x)=2x^3+3x^2-12x+12
Brug differentialregning til at bestemme funktionens monotoniforhold.

Opgave 4

Differentier følgende funktioner – altså bestem f ’(x):

a. f(x)=(1/5)x^5-x^3+x^2+2
b. f(x)=(1/4)x^4+(5/3)x^3+(3/2)x^2-9x+1
c. f(x)=4- √x

Opgave 5

Givet funktionen
f(x)=1/3x^3-5x+1

Brug differentialregning til at bestemme funktionens lokale ekstrema.
Opgave 6

To funktioner f og g er givet ved

f(x)=x^2-x+2
g(x)=-x^2+5x-(5/2)

a. Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2, f(2))
b. Grafen for f har også en tangent med hældningskoefficient 1.
c. Bestem ligningen for denne tangent.

Det oplyses, at graferne for f og g har netop ét fælles punkt Q.

Bestem koordinatsættet til Q.


- Nu burde det kunne ses ;)

hjælp tak :/


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. november 2008 af 2007xMVK (Slettet)

 Opgave 2

Givet funktionen f(x) = -5x^2 - 5x + 2

a. Beregn skæringspunkter med x-aksen ved brug af diskriminantmetoden.
b. Brug differentialregning til at udlede denne funktions toppunkt.

a) a=-5, b=-5, c=2

diskriminant d= b2-4*a*c = (-5)2 - 4*(-5)*2

skæringspunkter på x-aksen: 

x=(-b ± √d)/2*a , dvs. x1 = (-b+√d)/2*a og x2=(-b-√d)/2*a

skæringspunkt på y-aksen:

x=0 ;-) dvs. -5*02-5*0+2

b) toppunkt T= (-(b/2*a);-(d/4*a)) altså når du regner det ud får du to koordinater!

Opgave 3

Givet funktionen
f(x)=2x3+3x2-12x+12
Brug differentialregning til at bestemme funktionens monotoniforhold.

kan jeg ikke hjælpe med... har jeg ikke haft.

Opgave 4

Differentier følgende funktioner – altså bestem f ’(x):

a. f(x)=(1/5)x^5-x^3+x^2+2
b. f(x)=(1/4)x^4+(5/3)x^3+(3/2)x^2-9x+1
c. f(x)=4- √x

Opgave 5

Givet funktionen
f(x)=1/3x^3-5x+1

Brug differentialregning til at bestemme funktionens lokale ekstrema.
Opgave 6

To funktioner f og g er givet ved

f(x)=x^2-x+2
g(x)=-x^2+5x-(5/2)

a. Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2, f(2))
b. Grafen for f har også en tangent med hældningskoefficient 1.
c. Bestem ligningen for denne tangent.

Det oplyses, at graferne for f og g har netop ét fælles punkt Q.

Bestem koordinatsættet til Q.

Resten kan jeg ikke hjælpe med desværre...


Svar #10
16. november 2008 af evj91 (Slettet)

9#
Tusind tak for hjælpen. :D
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. november 2008 af 2007xMVK (Slettet)

 selv tak ;-) det er med at hjælpe når man kan... 


Skriv et svar til: Hjælp søges til noget matematik.. :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.