Matematik

Find forskrift af en sammensat funktion

14. november 2008 af em91 (Slettet)

Jeg sidder her med min matematikaflevering, og kan simpelthen ikke komme igang med denne opgave før jeg er kommet videre med dette:

Der er givet to funktioner f og g :

f(x) = 2x + 4                  g(x) = 2^1,5x

a) Bestem forskriften for f(g(x)) .
 

Hvordan sulan gør jeg det ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2008 af Isomorphician

Indsæt g(x) på x's plads.

f(g(x)) = 2(21,5x) + 4


Svar #2
14. november 2008 af em91 (Slettet)

Ja det ved jeg, men det er da ikke forskriften.. er det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2008 af mathon

...kan evt. skrives

f(g(x)) = 2(21,5x) + 4 = 21,5x+1 + 4

hvis det er, hvad du evt. går efter...


Skriv et svar til: Find forskrift af en sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.