Matematik

ligning - nulreglen

15. november 2008 af seriøs (Slettet)

Jeg kan se at løsningen på ligningen er x = -2  v  x = -7

Men kan ik forstå hvordan?

½ (x + 2) (x + 7) = 0

½ (x + 2) = 0      v     ½ (x + 7) = 0

Jeg vil gange ind i parenteserne, men så går det åbenbart galt ..?

1/2x + 1 = 0     v     1/2x + 3 1/2  = 0 

Når jeg isolere x får jeg noget helt andet end facit.   


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2008 af rbdalgaard (Slettet)

-1/0,5 = -2 og -3,5/0,5 = -7


Svar #2
15. november 2008 af seriøs (Slettet)

tak for hjælpen.


Skriv et svar til: ligning - nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.