Matematik

Differentiering

15. november 2008 af Phileo (Slettet)

Hvordan differentierer jeg flg:

N( t ) = 659 / (1+63*e-0,54*t )


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2008 af juventuz (Slettet)

Er det med eller uden hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2008 af juventuz (Slettet)

Med hjælpemidler får man

N´(t)=(659*1.71601t)/(1.71601t+63)


Svar #3
15. november 2008 af Phileo (Slettet)

Er lidt fordi, jeg har prøvet med Interactive, og når jeg skriver flg:

d/dt(659/(1 + 63*e)^(-0, 54*t)

så siger den bare Eval Error: Missing)

Og kan heller ikke helt finde ud af det uden hjælpemidler, så det må du gerne vise.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2008 af juventuz (Slettet)

Ahhh. Godt program. Skriv først funktionen ind som N(t):=659 / (1+63*e-0,54*t ), hvor du husker at bruge "e" fra mathboxen. Lad være med at skrive e fra tataturet, da TII ikke kender e ellers, hvorved funktionen bliver ukorrekt.
 

Differentieringen:

Skriv Nm(t):=d/dt N(t) så skriver den done, hvorfor du går ned på næste linje og skriver Nm(t) i mathboxen, der så giver svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2008 af juventuz (Slettet)

Se link for TII skrivemetoden

http://peecee.dk/upload/view/140305


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2008 af juventuz (Slettet)

Andre kan du få hjælp af til uden hækpemidler, da jeg ikk har haft om denne slags funktioner endnu ;-)

Kommer nok snart her i 2 semester af 2g


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2008 af juventuz (Slettet)

hækpemidler → hjælpemidler


Svar #8
15. november 2008 af Phileo (Slettet)

Mange tak !!


Svar #9
15. november 2008 af Phileo (Slettet)

Men så kan jeg bare ikke få det til at passe med, at når jeg skal finde f ' (10), at det så giver 513 med det resutat, du er kommet frem til, for kan se det i facit gerne burde give 61,4 ..


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. november 2008 af juventuz (Slettet)

Hvis du bruger det dokument, jeg gav dig i linket, og i en mathbox skriver Nm(10) så får du 61.3665, hvilket afrundes til 61.4, hvilket også passer med facitlisten :-)


Svar #11
15. november 2008 af Phileo (Slettet)

Tak søde :P


Svar #12
15. november 2008 af Phileo (Slettet)

Men hvordan kan det alligevel være, at det ikke kan afregnes pr. lommeregner? har prøvet at skrive udtrykket ind i lommeregneren på alverdens forskellige måder, hvis det skule være mig, der skrev forkert, men får konstant 513 ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. november 2008 af juventuz (Slettet)

Det kan godt regnes på lommeregner. Bruger dog aldrig selv lommeregneren i matematik, idet TI-Interactive er mere overskueligt, kan afleveres direkte som blækmat og kan flere funktioner end den normale lommeregner kan (eller ihvertfald bedre og lettere).

Væn dig til at bruge dette program :-)

TI er gud hehe


Svar #14
15. november 2008 af Phileo (Slettet)

Hehe, skal vænne mig til programmet.

Var dog mere fordi denne opgave netop var stillet uden hjæpemidler, og jeg derfor er tvunget til selv at regne det ud :P


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. november 2008 af mathon

se vedhæftet

Vedhæftet fil:differentiation_8.doc

Brugbart svar (0)

Svar #16
15. november 2008 af juventuz (Slettet)

#14 ok. Kan så ikke hjælpe dig videre, thi jeg ikke har haft om det. Men tag dog et kig i din bog for at opfriske dette... ellers så spørg i et nyt indlæg. Så kn du jo nok få hjælp.

Husk at skrive, at det er uden hjælpemidler, da du derved konkretiserer dit spørgsmål :D


Svar #17
15. november 2008 af Phileo (Slettet)

mathon - i første omgang hvor du differentierer, hvilken regneregel bruger du så, siden du flytter nævneren op bagefter og ganger med det?

Desuden, når jeg sætter f'(10) med din løsning, får jeg 78,828 og ikke de 61,4 .


Brugbart svar (0)

Svar #18
02. februar 2011 af Abrecht (Slettet)

 Grunden til den siger ERROR i TI er i mange tilfælde at man skal bruge punktum istedet for komma. Altså f.eks. 9.5 istedet for 9,5.


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.