Matematik

areal under kurve

15. november 2008 af Studine09 (Slettet)

Hej...

Jeg har en funktion f(x)= x+ sin(x)

en linje x=a danner sammen med første kvadrant en punktmængde M, arealet af denne er lig 2, jeg skal nu bestemme a...

dette gør jeg ved at opstille følgende ligning:

A(x)=intergral(nederste grænse= 0) (øverste=a) x+sin(x) dx = 2

A(x)=[x^2/2-cos(x)],0,a

jeg indsætter grænsen, men her går det galt... nogen der kan hjælpe med det sidste?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2008 af ibibib (Slettet)

Du har ikke skrevet opgaven korrekt op.

a^2/2 - cos(a) - (0 - cos(0) = 2

CAS beregner løsningen til x=1,478


Svar #2
15. november 2008 af Studine09 (Slettet)

ok... hmm underligt, min lommeregner gider ikke regne det ud ;)

men 1000 tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: areal under kurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.