Matematik

Hjælp til matematik

16. november 2008 af 264 (Slettet)

Er der nogen som vil hjælpe med disse to opgaver?

1) Bestem minimun for funktionen  f(x)=x^2+2/x,x>0

2) Bestem løsningen til ligningssystemet

               3x+4y = 10

               4x+3y =5


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2008 af juventuz (Slettet)

1) find f´(x), sæt f´(x) lig nul og løs mht. x. Denne x-værdi er xt, dvs. x-koodinaten til toppunktet. y-koordinaten findes ved indsættelse af x-koordinaten i f(x). Dvs. f(xt)

2) ganger den ene med faktoren 4 og den anden med faktoren 3

12x+16y=40

12x+9y=15

træk den fra hinanden og løs mht. y

indsæt denne fndne y-værdi i én af ligningerne og isoler mht. x


Svar #2
16. november 2008 af 264 (Slettet)

håber hjælpen til disse opgaver kan komme i dag, da jeg skal bruge opgaverne imorgen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2008 af juventuz (Slettet)

#2 er det en joke, du lige skrev? Har givet dig fremgangsmåden i #1. Prøv nu selv at komme videre med selve mellemregningerne. Ikke alt bliver lavet for en


Svar #4
16. november 2008 af 264 (Slettet)

mange tak for hjælpen #1, havde ikke set at der var blevet svaret. så det først efter jeg havde skrevet beskeden ;)


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.