Fysik
En opgave om resonans og kammertonen
19. oktober 2004 af
Mads123 (Slettet)
En opgave som jeg har brug for hjælp med. Skrevet direkte af.
En stemmegaffel (kammertonen 440Hz) har en lille kasse som den kan "sidde" i. Dels for at man ikke skal stå og holde den i hånden, men også for at forstærke lyden. Denne kasse har een åben ende, dvs. den har form som en mælkekarton hvor man har skåret toppen af.
I en sådan kasse kan der være stående bølger med bestemte bølgelængder.
>Opskriv et udtryk for den grundtonens resonansbølgelængde (hvor kassens længde og resonansbølgelængden indgår) - tegn en tegning.
Kassens længde: L=18 cm
Hvad er så den længste resonansbølgelængde?
Nu har vi altså bølgelængden. Hvis kassen står med alm luft i hvor udbredelsesfarten v=340m/s
Hvilken frekvens svarer dette så til?
bølgelængden har jeg fået til = 0.72m
Og frekvensen til 472.22 Hz
>Hvorfor passer det ikke med 440 Hz som er kammertonens frekvens?
¨
Det er altså kun det med >
Håber I kan hjælpe
En stemmegaffel (kammertonen 440Hz) har en lille kasse som den kan "sidde" i. Dels for at man ikke skal stå og holde den i hånden, men også for at forstærke lyden. Denne kasse har een åben ende, dvs. den har form som en mælkekarton hvor man har skåret toppen af.
I en sådan kasse kan der være stående bølger med bestemte bølgelængder.
>Opskriv et udtryk for den grundtonens resonansbølgelængde (hvor kassens længde og resonansbølgelængden indgår) - tegn en tegning.
Kassens længde: L=18 cm
Hvad er så den længste resonansbølgelængde?
Nu har vi altså bølgelængden. Hvis kassen står med alm luft i hvor udbredelsesfarten v=340m/s
Hvilken frekvens svarer dette så til?
bølgelængden har jeg fået til = 0.72m
Og frekvensen til 472.22 Hz
>Hvorfor passer det ikke med 440 Hz som er kammertonens frekvens?
¨
Det er altså kun det med >
Håber I kan hjælpe
Skriv et svar til: En opgave om resonans og kammertonen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
