Matematik

Graf som opfylder...

16. november 2008 af davija (Slettet)

Er der nogen som vil hjælpe mig med at tegne en graf der opfylder at:

Funktionen er aftagende på intervallet ]2;3], voksende på [3;8] og aftagende på [810[.

Funktionen har globalt minimum (mindsteværdi) i x = 3, maximum i x = 8. Grafen har vendetangent i x = 5.

Jeg kan nemlig ikke finde ud af det....


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Det er jo lidt svært for os at tegne, men hvis du starter med at prikke dine ekstremaer ind i koordinatssystemet samt dine yderpunkter, burde du få en nogenlunde idé..


Svar #2
16. november 2008 af davija (Slettet)

Hvad er mine ekstrema?


Svar #3
16. november 2008 af davija (Slettet)

Kunne du/I måske hjælpe med at give mig punkter ex. (x1; y1) osv.?

- På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Du skal ikke bruge nogen punkter.

Du ved, at der et globalt minimum i x=3 og et maksimum i x=8. Desuden kender du endepunkterne, x=2 og x=10, funktionen bugter sig altså herimellem. Desuden ved du, at funktionen har en vandret tangent i x=5 og altså vokser på begge sider af denne.


Skriv et svar til: Graf som opfylder...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.