Matematik

2. gradsligning - jeg er håbløs

16. november 2008 af Woodfarmer (Slettet)

Har siddet og kigget alle de andre emner igennem om 2. grads ligninger, og uanset hvor mange gange jeg kigger på det, kan jeg ikke få det til at give mening :/

Og når jeg så skal begynde at regne min egen ligning ud, så går det jo helt galt..

Altså, har set på en ligning i et andet emne der lød som følgende,

x^2 - 6x = 0

x(x - 6) = 0

x = 6 og x = 0

---

Nu har jeg så min ligning her: 0,5x^2 - 1x = 4, og nu virker det nok håbløst, at når jeg lige har siddet og kigget på hvordan det skal gøres, at så kan jeg ikke finde ud af det, bare forde det er nogle andre tal.

Men jeg må indrømme - jeg er på dybt vand!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2008 af Danielras (Slettet)

Du kan ikke bruge nulreglen, da x ikke indgår i alle led. Brug istedet den sædvanlige løsningsformel for andengradsligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2008 af MortenJU (Slettet)

svaret skulle meget gerne være x= -2 og x=4


Svar #3
16. november 2008 af Woodfarmer (Slettet)

Dejligt, at du altid vil hjælpe, Daniel (:

- Men den sædvanlige løsningsformel, det med diskriminanten og sårn? Kan faktisk ik huske det, da det er alt for længe siden jeg har været igang med det :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2008 af Danielras (Slettet)

#3 Ja den:

http://da.wikipedia.org/wiki/Andengradsligning


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2008 af DON CARLOS (Slettet)

#3

Ja, når du så har værdien af d, kan du (ud fra værdi) søge det antal rædder, ved formlen:

x=(-b±sqrt(d))/(2a)

(hvis man skulle have glemt d):

d=b2-4ac


Svar #6
16. november 2008 af Woodfarmer (Slettet)

Tak for hjælpen, jeg tror med et ekstra kig på det, skal jeg nok kunne finde ud af det!


Skriv et svar til: 2. gradsligning - jeg er håbløs

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.