Matematik

Hjælp til opgave om en kvadratisk kasse med sidelængen x og h...

16. november 2008 af miss13 (Slettet)

Hej alle :) håber I kan hjælp mig, for er gået lid ti stå..

En kasse med kvadratisk bund med sidelængden x, målt i cm, og højden h, målt i cm, er lavet af et materiale A til siderne og et materiale B til låg og bund.
Prisen for materiale A er 2 kr. pr.cm3 og prisen for materiale B er 3 kr. pr.cm3


a)Opstil et regneudtryk for udgiften til materialeforbruget til kassen udtrykt ved x og h.

opgave a har jeg lavet

b) Prisen for materialerne til kassen må højst være 100 kr. 

Opstil et regneudtryk for h og kassens rumfang V(x) som funktion af x, når udgiften til materialeforbruget er 100 kr.

opgave b, regneudtryk for h, har jeg fået til: h=(100-6*x^2)/(8*x)

kassens rumfang V(x) som funktion af x delen har jeg ikke lavet, der er jeg gået helt i stå..

skal jeg bruge v= h*l*b eller hvad?

c)Bestem den værdi af x, der giver kassen det mindst mulige rumfang, når udgiften til materialeforbruget er 100 kr.

opgave c forstår jeg slet ik :(

Har virkelig brug for hjælp..


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2008 af peter lind

Du skal lige netop bruge den formel for rumfanget , som du nævner. Du kender jo både h,l og b udtrykt ved x..

c) Find V'(x) og løs ligningen V'(x)=0


Skriv et svar til: Hjælp til opgave om en kvadratisk kasse med sidelængen x og h...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.