Fysik

Isoleret mekanisk system

17. november 2008 af Gliop (Slettet)

Er der ikke nogen, der vil rette min aflevering..?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2008 af blackduck (Slettet)

Opgave 27 er lidt svær at rette uden tegningen. Men husk nu, at hvis det er sådan en klassisk rutsjebane, så kan vognen ikke kommer højerer op end 30 meter (ellers vil den have vundet mekanisk energi). Samtidigt påvirkes vognen forhåbentligt af en reaktionskraft (normalkraft) fra underlaget, ellers vil den jo falde af.

Din opgave 28 er forkert. Du skal jo have noget med den gnidningsmodstand med. Der er dog en fejl i selve opgaven, da det ikke giver nogen mening at dine krafter er angivet i Joule (J). Hvis der skal stå Newton i stedet, kan du regne noget i denne stil.

Bilen skal have en kinetisk energi svarende til (1/2)*1250 kg* (108 km/h)2. Du skal altså have ændret den mekaniske energi fra nul til den kinetiske energi jeg har skrevet ovenover. Gnidningsmodstanden er modsatrettet den fremadrettede kraft fra bilen, så den totale kraft er 10 kN. Du ved, at arbejdet på systemet er lig med ændringen i mekanisk energi, i dette tilfælde kinetisk energi da bilen antages at køre på en flad vej. Arbejdet er givet ved kraft gange strækning, og du skal derfor løse ligning

Arbejde = 10kN * x = (1/2)*1250 kg* (108 km/h)2 = ændringen i kinetisk energi.


Svar #2
17. november 2008 af Gliop (Slettet)

Det vil sige:

Arbejde: 10 Ekin * x = (1/2) * 1250 * (108 km/h)^2

(1/2) * 1250 * (108 km/h)^2 = 12289

12289 / 10 = 1228,9


Skriv et svar til: Isoleret mekanisk system

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.