Matematik

Matematik hjælp søges!

20. oktober 2004 af Jezper (Slettet)
... Jeg sidder med et stykke hvor jeg skal bestemme forskriften for den lineære funktion f, hvis graf går gennem punkterne (-2,1) og (4,4)

Nu har jeg fået 3 hjerneblødninger, og jeg er stadig ikke kommet frem til resultat jeg kan bruge til noget!

Help me!

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2004 af frodo (Slettet)

hehe.. Deter de færreste der overlever en hjerneblødning, mener det er omkr 5%, men ligefrem TRE.. Hvad er sandsynligheden for at overleve det??

Men vi kan jo ikke have du får en fjerde, for så er det da ikke sikkert du slipper helskindet igennem!

Du finder hældningskorefficienten ved hjælp af formlen.
a=delta(y)/delta(x)

denne indsættes i formlen:
y-y0=a(x-x0),
hvor P(x0,y0) er et af de punkter du får opgivet..

Så isolerer du y, og samler sammen på det så du får et udtryk af formen:
y=ax+b

Skriv dine udregninger, og lad mit kritiske blik kigge på dem!

Svar #2
20. oktober 2004 af Jezper (Slettet)

... Så det vil sige y=ax+b rent faktisk er mit facit? Hvilket gør mig mere forvirret! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2004 af frodo (Slettet)

nej selvf ikke.. Du skal finde a og b ud fra de formler jeg gav dig!

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Det må vel være (1/20)*(1/20)*(1/20), frodo.

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2004 af frodo (Slettet)

jaja.. Men det er ogsåp meget lidt!!! Ikke, men nu er der nok også andre medicinske faktorer der taler imod din logik.. Man kan simpelthen ikke holde til så mange hjerneblødninger!

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Nu snakker vi et isoleret system. Når du beregner sandsynligheden for at slå en sekser, kigger du jo ikke på, hvordan rum-tiden krummer.

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2004 af frodo (Slettet)

nu er det også lidt noget andet med at slå en sekser! Men okay jeg giver mig, konklusion sandsynligheden for at overleve tre på hinanden følgende hjerneblødninger er lig 0,0125%
Og det er meget lidt!

Skriv et svar til: Matematik hjælp søges!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.