Matematik

Ligning - log(x + 2) - log(x ) = 2

17. november 2008 af sdj (Slettet)

 Er der nogen som trin for trin kan fortælle mig hvad jeg skal gøre? Jeg er ret blank.

log(x + 2) - log(x ) = 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2008 af Isomorphician

log(a) - log(b) = log(a/b)


Svar #2
17. november 2008 af sdj (Slettet)

 hm, det forstår jeg ikke. Kan du ikke vise det trin for trin med tal? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2008 af Isomorphician

log(x + 2) - log(x) = 2 <=>

log((x + 2)/x) = 2 <=>

....


Svar #4
17. november 2008 af sdj (Slettet)

 giver det så:

log(2) = 2

eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2008 af Isomorphician

log((x + 2)/x) = 2

log's omvendte funktion er 10x, som bruges på begge sider:

(x + 2)/x = 100

gang med x på begge sider:

x + 2 = 100x

træk x fra på begge sider:

2 = 99x

....


Svar #6
17. november 2008 af sdj (Slettet)

 jeg er med hertil:

log((x + 2)/x) = 2

Du skriver:

"log's omvendte funktion er 10x, som bruges på begge sider:

(x + 2)/x = 100"

Hvorfor skal man bruge den omvendte funktion?  Kan du vise hvordan du bruger den på begge sider?


Svar #7
17. november 2008 af sdj (Slettet)

 Jeg fatter det nu ;)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Ligning - log(x + 2) - log(x ) = 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.