LaTeX

Matematik: produkt mellem to variable

18. november 2008 af anders_r_r (Slettet)

Hej

Hvad er den korrekte måde at skrive produktet mellem to variable (a gange b):

$ab$ eller $a\,b$ eller noget helt andet?

Jeg arbejder med matematisk fysik.

Mvh Anders


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. november 2008 af Jerslev

#0: Hvis jeg forstår dig korrekt: $a \cdot b$

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
18. november 2008 af anders_r_r (Slettet)

Tak for svaret.

I matematik og fysik på universitets- og forskningsniveau benyttes gangetegnet meget sjældent. Normalt er der ikke er noget tegn, da det er underforstået at størrelserne multipliceres.

Jeg bl.a. er interreseret i at finde ud af, om det er god skik eller ej at indsætte et lille mellemrum.

Mvh Anders


Brugbart svar (2)

Svar #3
18. november 2008 af Jerslev

#2: Jeg bruger ikke noget mellemrum, når jeg skriver rapporter eller lign. i mine kurser. Så kan du blot benytte $ab$.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (3)

Svar #4
18. november 2008 af daleif (Slettet)

Enig, der angives kun gangetegn i tilfælde af tvivl. At anvende et lille mellemrum har jeg ikke set anvendt nogen steder.

Omvendt er dette også grunden til at vi anvender specielle makroer til at angive sinus etc. idet skriver vi bare $sin x$ så skal dette  tolkes som $s \cdot i \cdot n \cdot x$, det korrekte er naturligvis $\sin x$ som netop indsætter et lille mellemrum for at adskille operatoren fra argumentet.


Skriv et svar til: Matematik: produkt mellem to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.