Matematik

Ligninger

19. november 2008 af SnowBeast (Slettet)

Hej, jeg sad og kiggede på den her opgave og jeg er helt blank.

"Differensen mellem 1/8 af et tal og 1/9 af samme tal er 1 2/3. Find tallet"

Et start tip ville være godt.
 

Og
 

"find x og y af ligningerne:
             x+y=13 og

            x^2+y^2+3x-3xy+3y=28"


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #0: Du kan opskrive en ligning til første opgave. Lad x angive det tal vi ønsker at finde:

1/8 * x - 1/9 * x = 5/3. Så skal du blot løse for x.

I den anden opgave skal du løse 2 ligninger med 2 ubekendte. Du kan isolere y i den første og indsætte den i den anden for her at løse for x. Herefter kan du indsætte x i en vilkårlig af de to for at løse for y.


Svar #2
19. november 2008 af SnowBeast (Slettet)

Mange tak. Det var lige det jeg skulle bruge


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.