Matematik

matematik hjælp

20. oktober 2004 af hagi4 (Slettet)
en opgave som jeg er gået i stå med:
Forestil dig at du står oppe i et fyrtårn i 50 meters højde og kigger ud over havet. hvor langt væk vil horisonten befinde sig? (jordens omkreds er 40.000 km).

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2004 af riquelme (Slettet)

Tegn en cirkel som repræsenterer Jorden. Tegn fyrtårnet og en sigtelinje fra fyrtårnets top som tangerer cirklen.

Kald Jordens radius R og fyrtårnets højde h. Du kan nu tegne en retvinklet trekant, hvor den ene katete har længden R+h og den anden katete har længden R. Brug Pythagoras.

Svar #2
20. oktober 2004 af hagi4 (Slettet)

jeg får radius til 6366200 m ved at sige: 40.000/pi = 12732,40 km / 2 = 6366,20 km * 1000 = 6366200 m

har lige lavet en tegning:
http://www.upit.dk/u/matematik

er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2004 af riquelme (Slettet)

Jordens radius er ca. 6300 km, så det er ok. Du mangler fyrtårnet på din tegning.

Svar #4
20. oktober 2004 af hagi4 (Slettet)

skal den ikke bare være på midten

Svar #5
20. oktober 2004 af hagi4 (Slettet)

HVad bliver så svaret til opgaven..?
Jeg får det til 9003,20 km.
6366,20^2+6366,250^2= kvadrod(81057641,5 = 9003,20 km

Skriv et svar til: matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.