Matematik

kuglens ligning?! Tangerer planen

22. november 2008 af trice (Slettet)

Jeg skal finde kuglefladens ligning, der har centrum i P(0,0,4) og som tangerer planen α.

α: 6x + 4y - 3x - 12 = 0. 

Ved ikke helt hvordan jeg skal gribe det an. Skal jeg gå ud fra planens normalvektor (6,4,-3) og så bare indsætte i kuglens ligning sammen med P?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2008 af mathon

...find centrums afstand = r fra planen α...


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2008 af mathon

...bemærk

C(0,0,4) ligger i α's negative halvrum
regnet med fortegn efter normalvektor vn = [6,4,-3]


Svar #3
22. november 2008 af trice (Slettet)

Nå ja, selvfølgelig. tak.


Skriv et svar til: kuglens ligning?! Tangerer planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.