Matematik

Skæring mellem linie og plan

22. november 2008 af trice (Slettet)

Jeg skal finde skæringen mellem linie og plan, og jeg kan simpelthen ikke få det til at give det rigtige resultat!

Jeg har en linie med parameterfremstilling: L (x,y,x) = (5,-2,0) + t(-9,0,3)

Og en plan med ligning: α: 2x-5y+3z-26 = 0

Når jeg indsætter L i α får jeg:

2(5-9t) - 5(-2+0t) + 3(0+3t) - 26 = 0   <=>

10 - 18t + 10 + 9 t -26 = 0   <=>

-6 = 9t  <=>

t = -2/3

t skulle meget gerne give 1/3! Hvad har jeg gjort forkert.???


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2008 af mathon

din beregning er rigtig i forhold til den af  af dig givne opgavetekst
men
er den her læsbare opgavetekst helt identisk med den du har fået stillet?


Skriv et svar til: Skæring mellem linie og plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.