Matematik

Hvad er en konstant forskel?

22. november 2008 af Arvin (Slettet)

Jeg er igang med at læse beviset til sætningen:

A = F(b) - F(a)

og jeg har lige udledt, at differenskvotienten til A(x) er stamfunktion til et vilkårligt punkt, x0:

A'(x0) = f(x0)

Nu står der på mine papirer:

Arealfunktionen er en stamfunktion til f, og med betegnelsen herfra ønsker vi at bestemme A(b) (som er hele arealet under grafen). Da to vilkårlige stamfunktioner til f har konstant forskel, gælder derfor for en vilkårlig stamfunktion F til f, at

A(x) - F(x) = k

Sådan som jeg forstår det, så benytter de sig af, at f(x) har to stamfunktioner. A(x) er den ene stamfunktion, da differentialkvotienten af A(x) jo giver f(x), og F(x) er den anden stamfunktion til f(x).

Men det jeg ikke forstår, er hvordan de kom frem til A(x) - F(x) = k. Hvad mener de med at de to stamfunktioner har en konstant forskel?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2008 af ibibib (Slettet)

En konstant forskel er en forskel der ikke varierer, men er konstant.

I dette tilfælde er sætningen G(x) = F(x) + k benyttet.


Svar #2
23. november 2008 af Arvin (Slettet)

#1

Jamen selvfølgelig! Nu forstår jeg det. Tusind tak. :)


Skriv et svar til: Hvad er en konstant forskel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.