Matematik

haster matematik

24. november 2008 af ayahj (Slettet)

hej

jeg kan ikke finde ud af denne opgave håber i kan hjælpe mig

Sammenhængen mellem prisen for en tur med taxa og turens længde kan skrives som

f(x) = 8.80*x+20

hvor f(x) er prisen i kr. og x er turens længde i km.

a) tegn en graf? hvordan skal jeg lave en graf


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2008 af Isomorphician

Du kan indsætte nogle x-værdier og finde nogle funktionsværdier til funktionen.

Et par stykker burde være nok til at tegne grafen.

Du har allerede det første punkt givet af funktionen. (20 er funktionsværdien i x = 0)


Svar #2
24. november 2008 af ayahj (Slettet)

alså jeg skal fx skrive 1234 og så gange med 20 eller hvad


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2008 af Isomorphician

Tag fx. x = 10.

Så indsætter du 10 på x's plads i f(x).

f(10) = 8,8*10 + 20 = 88 + 20 = 108.


Svar #4
24. november 2008 af ayahj (Slettet)

tusind tak er virklige god til at forklare


Svar #5
24. november 2008 af ayahj (Slettet)

har lige et spørgesmål til når jeg skal skrive den i koordinatsystemen hvad skel jeg skrive i x- aksen og y-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2008 af Isomorphician

x-aksen: antal km

y-aksen: pris

(kig evt. i din opgaveformulering)


Skriv et svar til: haster matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.