Matematik

Er det rigtig det jeg har gjort? :D

24. november 2008 af Neu (Slettet)

Reducer udtrykket:

( x + 2y) ( x - 2y) ⇔

x2 - 2xy + 2xy - 4y

x2 - 4y2  

Har jeg regnet den rigtig?

Jeg har dig lidt flere problemer med denne

ab - b (a - 3b)

Er der nogle der vil vise mig hvordan den skal regnes?

Tusinde tak hvis der er nogen der gider :D :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2008 af MigM (Slettet)

ja den er helt rigtigt :o)

den anden:

ab - b (a - 3b)

=

ab - ab + 3b^2

=

3b^2


Svar #2
24. november 2008 af Neu (Slettet)

Hvorfor bliver den 3b2?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. november 2008 af MigM (Slettet)

fordi du gang - 1b med -3b

Der er et usynligt 1 tal som ganges med b... så 1 gange 3 = 3.. minus gange minus giver plus.. og b gang b giver b^2


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. november 2008 af MigM (Slettet)

Skriver lige om til sprogligt korrekt:

fordi du ganger:  - 1b med -3b

Der er et usynligt 1 tal som ganges med 3... så 1 gange 3 = 3..
minus gange minus giver plus..
og b gang b giver b^2


Svar #5
24. november 2008 af Neu (Slettet)

Så det er - b du ganger ind i parantesen.

Hvorfor ikke også ab som står foran - b?


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. november 2008 af MigM (Slettet)

fordi der er et minus...

når der står minus - eller plus + så er det led. Altså opdelt. Så de -b er for sig selv GANGE med parantesen


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. november 2008 af MigM (Slettet)

Du kan evt. høre det i ordret:

ab - b (a - 3b)

ab MINUS(træk det fra ab) b GANG parantesen


Svar #8
24. november 2008 af Neu (Slettet)

Nåår, nu forstår jeg det.

Mange tusinde gange Tak

:D


Skriv et svar til: Er det rigtig det jeg har gjort? :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.