Matematik

Grader?

24. november 2008 af KingKong1 (Slettet)

Okay, lidt matematik-halløj:

Det handler om cosinus. : I den retvinklede trekant ABC skal du beregne de ukendte stykker, når <B = 43 grader og kateten a = 10 grader.. what do i do?


Svar #1
24. november 2008 af KingKong1 (Slettet)

:D


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2008 af MigM (Slettet)

 se lige på formlen engang og tænk på hvad du har opgivet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2008 af Arctan (Slettet)

...når du siger at kateten a er 10 grader, hvad mener du så?

Benyt relationerne:

cos(B) = a/c ⇒ c = a/cos(B)

tan(B) = b/a ⇒ b = a·tan(B)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2008 af Isomorphician

cos(43°) = 10/c


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2008 af Isomorphician

#4...too slow...


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2008 af peter lind

En katete har en længde ikke et grad tal, så jeg går ud fra at du mener a har længden 10.

Find den manglende vinkel A af A+B+C=180 grader.

Derefter kan du bruge at der for den retvinklede trekant gælder: tg(v) er modstående katete delt hosliggende katete, sin(v) er den modstående katete delt med hypotenusen, cos(v) er den hosliggende katete delt med hypotenusen. Når du har fundet en af de manglende sider kan du for den sags skyld også bruge Pytagoras.


Skriv et svar til: Grader?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.