Matematik

ligninger

25. november 2008 af ænvvvv (Slettet)

hvordan regner man en ligning som heder 3*x+3=15

og x;4=16


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2008 af bQnne (Slettet)

 du starter med at isolere x på den ene side af ='tegnet.

Derfra skal du dividere hele lortet med det antal x du har:

For at få 3 over på den anden side skal du minuse med 3 på begge sider af lighedstegnet ( = ).

du får nu en ligning der hedder 3x = 12. divide 3x og 12 med 3, og du får 1x = 4, eller x=4.

den anden tager du selv :)


Svar #2
25. november 2008 af ænvvvv (Slettet)

sorry men det hjalp ikke kan du vise hvad du gør med alle de xer og 3 osv... ligesom du siger du skal isolere x på den ene side af tegnet altså vise hvordan du gør det ? ville være en stor hjælp =)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2008 af bQnne (Slettet)

 Lad os da bare tage den første :P

3*x + 3 = 15. For at isolere (dvs. fjerne alt undtagen det) x skal man først fjerne 3. For at fjerne +3 skal man trække 3 fra. altså 3-3 = 0. 0 skrives jo ikke, så der er den væk.

så skal du så også minusse 3 fra 15 på den anden side. altså 15-3 = 12.

Nu har du en ligning der hedder 3*x = 12.

for at fjerne 3* x skal du gøre det modsatte af at gange: dividere. så 3x / 3 giver jo 1x, da 3/3 giver 1.

det samme skal du på den anden side, så du siger 12 / 3 = 4.

Nu står der x = 4. :)


Svar #4
25. november 2008 af ænvvvv (Slettet)

tak for hjælpen :D


Svar #5
25. november 2008 af ænvvvv (Slettet)

prøv at give mig en ligning som ligner den :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2008 af bQnne (Slettet)

 God morgen. :) Så ikke dit svar igår, men her er lidt til morgenmaden:

7x + 7 = 21   find x  :P


Svar #7
26. november 2008 af ænvvvv (Slettet)

7x+7=21
7-7=0
21-7=14
7/7=1
14/7=2
X=4
 


Svar #8
26. november 2008 af ænvvvv (Slettet)

ja også er der også de ligninger som ser ud som f.eks. det her -4 gange x=12 og den som jeg først skrev med divider hvordan regner jeg så dem :P ved jeg er lidt besværlig. :D


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. november 2008 af bQnne (Slettet)

 7x+7=21
7-7=0

Det går det galt i første omgang :) Der skal du trække -7 fra på begge sider af ='tegnet, så der står 7x = 14 derefter kan du finde x ved at dividere med 7.

Hvis du vil have en der er lidt mere kringlet så prøv denne her:


(6 + 3x) / 4  =  30

Husk at du skal starte med at dividere med 4, for at få en pæn ligning frem.


Svar #10
27. november 2008 af ænvvvv (Slettet)

men var det rigtigt at den skulle give 4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. november 2008 af mathon

7x + 7 = 21           divideres med 7 på begge sider

(7x + 7)/7 = 21/7

x + 1 = 3               subtraheres 1 på begge sider

x + 1 - 1 = 3 - 1

x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. november 2008 af bQnne (Slettet)

 #11:

Ja. :)

Nabilraad, du må ikke fjerne x nogen steder når du løser ligninger. Det eneste tidspunkt du må fjerne x, er hvis du ved hvad x er - men så fjerne du det ikke, men skifter det ud.

- Og det ved du ikke før ligningen er løst. :P

Du kan evt. sætte dit fundende tal ind på x's plads og se om det giver resultatet.

7 * 4 + 7 = 35, og ikke 21. :)


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.