Matematik

Hjælp til 2 gradsligninger

25. november 2008 af kristensen111 (Slettet)

2x2 + 98 = 28x

er der nogle der kan hjælpe mig med denne ligning??

ved bare ikke hvordan jeg skal gøre - så det er både udregning og løsning jeg gerne vil have....


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. november 2008 af madsppp2000 (Slettet)

du skal opsætte ligningen =o

2x2 -28x+98=0

kan med fordel forkortes med 2.     x2-14x+49=0      angradsligning:    ax2+bx+c=0

indsæt værdierne i x=(-b±(b2-4*a*c)0.5)/(2*a)

resultat=     7

så kan du prøve dig frem

(...)0.5 er det samme som kvadratrod.....


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. november 2008 af madsppp2000 (Slettet)

b2-4*a*c er diskriminanten kalder man den... hvis den giver et negativ resultat, er der ingen løsning. er den 0 er der et resultat, og positiv er der 2 løsninger.  i dit tifælde er a= 1 b=-14   c=49.......


Svar #3
25. november 2008 af kristensen111 (Slettet)

tack for hjælpen..


Skriv et svar til: Hjælp til 2 gradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.