Matematik

Rente kapital osv

26. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

1)  På en opsparing indbetales 1000 kr. pr. halvår til en halvårlig rentefod på 2%. Bestem kapitalen umiddelbart efter den 16. indbetaling.
Er det en fordel at indbetale 500 kr. i kvartalet til en rentefod, der er halvt så stor?
 

Jeg har forsøgt at bergene opgaven. Men jeg må da gøre noget grueligt galt her. Hvad er der i vejen?

Kapital = 1000 (1+(0,02^16)-1)/0,02 hvilket er lig 0??!

              = 500 (1+(0,01^16)-1)/0,01 hvilket er lig 0 også??! 

2) b) På en opsparing indbetales 500 kr. pr. måned til en månedlig rentefod på 0,3%. Man ønsker at spare 20.000 kr. op.
Hvor lang tid tager det?

20’000 = 500 ((1+0,003^n)-1)/0,003 ? 20’000 =166667 * (0,003^n)
Solve[20’000 = 166667 * (0,003^n),n] n = 0,364988

Der må da være et eller andet her, jeg gør forkert. Er ellers så sikker på fremgangsmåden!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2008 af Isomorphician

1+(0,0216) skal være (1+0,02)16 i stedet for


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2008 af Isomorphician

0,003n --> 1,003n


Svar #3
26. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

så får jeg... 1,86.. I den første


Svar #4
26. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Det kan slet slet ikke passe ;S


Svar #5
26. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

vrøvl.. tastefejl.. 68639,3 kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2008 af Isomorphician

Jeg får 18.639,285


Svar #7
26. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

I den anden får jeg n til at være 1231,49.. Meen det er godt nok et højt tal


Svar #8
26. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Gør du? Det var mærkeligt.

Jeg gør således:

(1000*(1,02^16)-1)/0,02 = 68589,3


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. november 2008 af Isomorphician

Tror du skal gå dine udregninger igennem igen.

Tænk over det. 16 indbetalinger á 1000 kr = 16.000 kr. Det er noget af en heftig rente der skal få hevet de 16.000 op på 68600 på bare 8 år.


Svar #10
26. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Ja jeg kan godt se det... Det er jo noget voldsomt.. Men ville a bare sige, det sku være således:

(1000 i indbetaling * (1,02^16 rente på 16 indbetalinger) -1) / 0,02


Skriv et svar til: Rente kapital osv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.