Matematik

Rumfang

26. november 2008 af surfact1 (Slettet)

f(x)=-x2+25

g(x)=x2+5

Drej om x-aksen. Find rumfanget af figuren


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2008 af dara.online (Slettet)

#0 der må være nogle grænser ... når du har dem, så brug formlen for omdrejningslegeme omkring x-aksen :)


Svar #2
26. november 2008 af surfact1 (Slettet)

Der er ikke nogle grænser.. Jeg ved godt, hvordan man beregner rumfanget, når det er en funktion, der skal drejes  360 grader, men jeg ved ikke helt, hvordan rumfanget skal beregnes, når der er tale om to funktioner..


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2008 af dara.online (Slettet)

Har du opgivet hele opgaven? ... Hverken f eller g har konvergente volumenintegraler (omkring x-aksen).

... Der må være mere i opgaven ......... mit gæt "figuren", som du omtaler, er defineret på en eller anden måde??


Svar #4
26. november 2008 af surfact1 (Slettet)

Ja, det har jeg. Figuren skal have form som en 'dougnut'


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2008 af dara.online (Slettet)

#4 genlæs lige dit indlæg i #0 .... dine funktioner f og g er def på hele R og har begge har divergente int.

... igen din opgave må afgrænse figuren på en eller anden måde ... fx. ved f(x)=g(x)=0 og f(x)=g(x)


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.