Fysik

Den sdiste opgave i afleveringen!

26. november 2008 af Biochem (Slettet)

En foton har bølgelængden 424 nm. Den rammer en elektron, der er bundet til et atom med en energi på 1.43eV. Hvad er den maksimale hastighed, som elektronen kan få efters ammenstødet med fotonen?
 

Dertil kan jeg oplyse at:

Jeg får energien til 2.93 eV

er det så bare 2,93-1,43= 1,5

Ekin = h·f -AL = h·(c/f)-AL

6,63·10-34Js· (3,00·108m/s / 424·10-9m) - 1,5eV·1,602·10-19J = 2,29·10-19 J

hvorved den maksimale hastighed vmax er givet ved:

Ekin=0,5·me·v2 ⇔v = √((2·Ekin)/me) = kvdr((2·2,29·10-19 J)/9,11·10-34Kg)=2,2422·107 m/s???

Er dette korrekt? Mathon har været så venlig at svare på det, men er i tvivl så spørger igen! :-S. Det der forvirre mig er at mathon bare har brugt de 1,43 eV angivet i opgaven han har ikke sagt

(2,93eV-1,43eV)=1,5eV.


Svar #1
26. november 2008 af Biochem (Slettet)

Rettelse:

kvdr((2·2,29·10-19 J)/9,11·10-31Kg)= 709045 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2008 af mathon

...hvis du læser #8
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=604306

grundigere,

vil du erfare,
at de 1,43 eV er ER fratrukket...
 


Svar #3
26. november 2008 af Biochem (Slettet)

#2

Jamen det er netop det der forvirre mig! Jeg kan ikek se at du har trukker fra (sikker grundet mit manglende overblik i fysik)!

Så det jeg har gjort i 0# er forkert, jeg skal ikke bruge de 1,5 eV?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2008 af mathon

Ekin = h*c/λ - (1,43 eV) = h*c/(424 *10-9 m) - (2,29111*10-19 J) = (4,68502-2,29111)*10-19 J =

2,3939*10-19 J


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2008 af mathon

vmax = ((2·Ekin)/me)0,5 = ((2*(2,3939*10-19 J ))/(9,10939*10-31 kg))0,5  =  724976 m/s =

724,976 km/s


Skriv et svar til: Den sdiste opgave i afleveringen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.