Matematik

Parabel i hånden

26. november 2008 af asif (Slettet)

Jeg skal tegne denne funktion ind i et koordinat system:

F(x) = x^3 - 2x^2 - 3x + 2

Hvordan gør jeg det?

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2008 af bellaa01 (Slettet)

Du kan f.eks. bare sætte nogle tal ind i ligningen eller lave en tabel, så har du mere overblik over det..
Ellers kan du også se på ligningen, hvor den skærer y-aksen osv...


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Tegn den ved brug af monotoniforhold.


Svar #3
26. november 2008 af asif (Slettet)

Ved denne funktion skærere parablen i 2, på y-aksen, eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2008 af 1g (Slettet)

ja det vil den..

men eller bare sæt nogle værdier ind på x-pladsen.. dermed vil du få de tilhørende y-værdier..

derefter kan du tegne en parabel gennem punkterne i koordinatsystemet..


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

#3 Ja, det er rigtigt. Ud over det, så find alle x der opfylder F(x)=0, altså skæring med x-aksen, og find toppunkter ved at sige F'(x)=0


Svar #6
26. november 2008 af asif (Slettet)

Så er jeg helt med igen :)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Parabel i hånden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.