Matematik

Rumgeometri, skæring mellem plan og linje

26. november 2008 af 123Lotte (Slettet)

Kære alle.
Jeg er havnet i den uheldige situation, at jeg er stødt på en vanskelig matematikopgave som ikke umiddelbart lader sig løse ved brug af egen hjernekapacitet!
Kan du hjælpe?

Opgaven lyder:

Punkt P(2,y0,4) hvor y0 > 0
Plan, alfa: z=6

Punktet P ligger på en kugle med centrum i O(0,0,0) og som tangerer alfa.
En linje, l, går gennem O og P.

Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og alfa.

Jeg er selv kommet frem til, at skæringspunktet hedder (3 ; 1,5*y0 ; 6)
Men hvordan finder jeg y0?

Nogen gode idéer, jeg er gået helt i stå :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

 opskriv kuglens ligning (du kender centrum, et punkt (tænk på at z=6 tangerer) og radius (tænk igen på at z=6 tangerer, og kuglen har centrum i O)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2008 af peter lind

Hvis kuglen har planen alfa som tangentplan må kuglens radius være 6.


Svar #3
26. november 2008 af 123Lotte (Slettet)

hvordan kan jeg vide at radius = 6?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

 fordi planen z=6 tangerer kuglen i punktet (0,0,6) og kuglen har centrum i (0,0,0) 
prøv evt. tegn situationen, hvis du har svært ved at forstå det


Svar #5
26. november 2008 af 123Lotte (Slettet)

Ok tak :-)


Skriv et svar til: Rumgeometri, skæring mellem plan og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.