Matematik

log. ligninger

27. november 2008 af seriøs (Slettet)

3 . e^-x = 12

Den e forvirrer mig.. og jeg skal løse den her uden lommeren.

3 . e^-x / 3 = 12 / 3 <=>

log (e^-x) = log(12/3) <=>

-x . log (e) = log (12/3) <=>

x = – (log (e) /log (12/3) <=>
 

Jeg har skiftet fortegn, er jeg færdig ? og skal jeg skrive tallene i stedet for e ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2008 af peter lind

Du har i den sidste ligning en fejl. Der skal stå x=-log(12/3)/Log(e). Du bør foretage divisionen med 3 12/3.  Desuden bør du bruge den naturlige logaritme. Du ved nemlig hvad ln(e) er.


Svar #2
27. november 2008 af seriøs (Slettet)

hvad ved jeg om ln(e) ? altså mener du at jeg bare kan regne det ud på lommeren?

Håber du kan forklare mig det mere..


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. november 2008 af dara.online (Slettet)

ln(e)=1


Svar #4
27. november 2008 af seriøs (Slettet)

ok så jeg skal vel bare skrive  x=-log(12/3)/Log(1) ik?


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. november 2008 af dara.online (Slettet)

........ med ln som logarime, skal der stå x=-ln(12/3) ... forkort brøkken i din besvarelse 12/3= ...


Svar #6
27. november 2008 af seriøs (Slettet)

3 . e^-x = 12

3 . e^-x / 3 = 12 / 3 <=>

log (e^-x) = log(12/3) <=>

-x . log (e) = log (12/3) <=>

x = – (log (1) /log (12/3) <=>
 

x = In(12/3)                 ( hvorfor ln altså hvordan kan man vide at det ik er log, men ln? )

x = ln(4)


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. november 2008 af dara.online (Slettet)

#6 du skal bruge ln hele vejen igennem og mangler et tilsidst og har stadig vendt brøkken forkert lige før du opnår resultatet ...

Når e indgår i en ligning bruges ln gerne ...


Svar #8
27. november 2008 af seriøs (Slettet)

Ok tak. Hvad mener du med, at jeg hr vendt brøkken forkert..

ja.. jeg prøver lige igen så:

3 . e^-x = 12

3 . e^-x / 3 = 12 / 3 <=>

ln (e^-x) = nl(12/3) <=>

-x · nl (e) = log (12/3) <=>

x = – (ln (12/3)  / ln (1) <=>
 

x = - In(4) / ln(1) = - ln(4)


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. november 2008 af dara.online (Slettet)

#8 jep ... lige i øjet :-) ... men ret lige nl og log her og der i din udredning ...


Svar #10
27. november 2008 af seriøs (Slettet)

:) hehe hahaahha .. skal vanne mig til dem


Skriv et svar til: log. ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.